Microsoft-allianse mot IBM iSeries

Microsoft har opprettet en allianse for å kapre kunder fra IBM iSeries, tidligere kjent som AS/400.

Microsoft har opprettet en allianse for å kapre kunder fra IBM iSeries, tidligere kjent som AS/400.

Ifølge ZDNet vil Microsoft kunngjøre en ny allianse kalt Midrange Alliance Program (MAP) for å overbevise markedet om at det finnes Windows-baserte alternativer til det ærverdige miljøet IBM har bygget opp rundt serverfamilien iSeries, tidligere kjent som AS/400. Denne familien har proprietært operativsystem men er de siste årene blitt åpnet mot omverden på mange forskjellige måter, blant annet mot Linux og Windows, og mot webbaserte grensesnitt. Maskinvaren som nå tilbys med Power5-prosessorer, og systemvaren, har fått rykte på seg for å være praktisk talt ubrytelige, med mange avanserte egenskaper som virtualisering og logisk partisjonering hentet fra IBMs stormaskiner.

    Les også:

I alliansen deltar blant andre EDS og Fujitsu. Premisset er at det er misnøye – i hvert fall potensielt – blant kundene med hvordan IBM håndterer moderniseringen av programvare for iSeries. Følgelig er virkemiddelet å informere om at det finnes alternativer til Java og WebSphere. I første omgang skal det skje gjennom rapporter, vitnesbyrd og analyser på egne nettsider hos Microsoft, om verktøy og ordninger som glatt overfører iSeries-programvare til .Net-plattformen.

IBM svarer ved å vise til at Windows-verdenen har ingenting som svarer til iSeries, der kundene er vant med å kjøre sine maskiner i årevis uten omstart, og der ingen noen gang har opplevd verken virusangrep eller vellykket hacking.

Til toppen