BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft angriper VMware

Lanserer nytt produkt som blant annet lar kundene konvertere fra VMware til Microsoft.

7. sep. 2007 - 07:59

Microsoft er verdens største programvareselskap, mye takket være sin dominerende posisjon innen operativsystemer.

En av mange trusler som Microsoft står overfor, er virtualisering. Selskapet er på banen med et eget virtualiseringsprodukt for klientoperativsystemer, men det er VMware som foreløpig dominerer dette markedet.

VMware gikk nylig på børs, og målt etter børsverdi er selskapet verdens fjerde største programvareselskap. De hevder selv å ligge flere generasjoner forran Microsoft på virtualiseringsteknologi.

Microsoft er imidlertid kjent for å klare å ta igjen så og si enhver konkurrent, selv om det ofte tar lengre tid enn selskapet selv hadde regnet med.

Torsdag denne uken lanserte Microsoft sitt nye system: Systems Center Virtual Machine Manager 2007. Dette er et administrasjonssystem som gir et felles grensesnitt for å administrere virtuelle og fysiske servere.

Systemet har blant annet en funksjon som lar brukerne konvertere virtuelle maskiner fra VMwares format til Microsofts virtualiseringsformat.

Produktlanseringen regnes som Microsofts første ordentlige angrep på VMwares dominerende posisjon. Ifølge CNet News har VMware i dag en markedsandel på mer enn 70 prosent av det raskt voksende virtualiseringsmarkedet.

Fortsatt er det imidlertid slik at Microsofts virtualiseringsløsning må installeres som et program på toppen av en eksisterende Windows-installasjon. Det er det ikke alle som er like begeistret for. VMware har lenge hatt VMware ESX-server, et system som ligger som et tynt lag på toppen av maskinvaren, en såkalt hypervisor.

Microsoft jobber på spreng med å få klar sin hypervisor-løsning. Den går under kodenavnet Viridian, og skulle egentlig vært endel av det kommende operativsystemet Windows Server 2008. De er imidlertid litt forsinket, og nå forventer de å lansere den cirka et halvt år etter at Windows Server 2008 kommer på markedet en gang før jul i år.

Her kan du lese mer om Microsoft Systems Center Virtual Machine Manager 2007, samt laste den ned.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.