Microsoft-ansatt trekker WinPhone8-uttalelse

Hevder han blandet sammen applikasjoner og mobiltelefoner.

Det er fortsatt ukjent om noen av dagens Windows Phone-baserte smartmobiler vil kunne oppgraderes til neste hovedversjon av operativsystemet.
Det er fortsatt ukjent om noen av dagens Windows Phone-baserte smartmobiler vil kunne oppgraderes til neste hovedversjon av operativsystemet. (Bilde: LG)

Hevder han blandet sammen applikasjoner og mobiltelefoner.

Microsoft vil ikke love at eksisterende Windows Phone-mobiler kan oppgraderes til neste utgave av operativsystemet – som gjerne omtales som Apollo eller Windows Phone 8.

Nå har også den portugisiske Microsoft-medarbeideren Nuno Silva trukket sine tidligere uttalelser om at alle eksisterende Windows Phone-mobiler vil kunne oppgraderes.

I et blogginnlegg forteller Silva at han greide det kunststykket å blande samme sammen applikasjonskompatibilitet med oppdateringsevnen til mobilene.

Det Silva hevder at han skulle ha sagt, er en repetisjon av Microsofts allerede kjente garanti om at eksisterende Windows Phone-applikasjoner vil virke neste hovedversjon av Windows Phone.

– Jeg hadde ikke til hensikt å gi inntrykk av å tilby ny veiledning om noe produkt som er under utvikling, eller deres mulighet for å oppgraderes, skriver Silva.

Hva som er årsaken til at Microsoft foreløpig ikke kan gi dagens eksisterende og potensielle Windows Phone-kunder løfter om at mobilen de eier eller vurderer å kjøpe nå, kan oppgraderes når neste versjon av operativsystemet kommer til høsten, kan man bare spekulere om.

Det har også kommet rykter om at ingen av eksisterende Windows Phone-mobiler vil kunne oppgraderes til Apollo.

All usikkerheten om disse mobilenes framtid kan være en medvirkende årsak til at mange nøler med å kjøpe en Windows-mobil nå.

På den annen side er det heller ingen leverandører av Android-mobiler som lover at dagens mobiler vil kunne oppgraderes til en ikke-lansert versjon av Android – uten at dette ser ut til å bremse salget av Android-mobiler noe nevneverdig.

    Les også:

Til toppen