BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft anser «Mango» som moden

Har sendt den oppgraderte Windows Phone-utgaven til mobilleverandørene.

Toshiba IS12T som skal selges gjennom KDDI i Japan.
Toshiba IS12T som skal selges gjennom KDDI i Japan. Bilde: KDDI
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. juli 2011 - 11:02

Microsoft har fullført sin del av jobben med å utvikle en stor oppdatering til Windows Phone. Denne oppdaterte utgaven kalles fortsatt for «Mango», det opprinnelige kodenavnet på programvaren.

I et blogginnlegg skriver Microsofts Terry Myerson at Windows Phone-utviklingsteamet offisielt mønstret av ved å utgi Mango som et RTM-bygg (Release to manufacturing).

Dette innebærer dog ikke at Mango er helt klar til bruk. Microsoft har i praksis overlevert koden til partnere blant mobilleverandører og mobiloperatører som nå skal optimalisere systemet for sine spesifikke mobil- og nettverkskonfigurasjoner.

Microsofts Windows Phone-team skal nå begynne å forberede selve oppdateringsprosessen. Oppdateringen til eksisterende Windows Phone-mobiler kan ventes i løpet av høsten.

Mango skal inkludere flere hundre nyheter. Noen er store, slik som multitasting på applikasjonsnivå og oppgradering til Internet Explorer 9, mens andre mer framstår som justeringer av eksisterende funksjonalitet.

Med Mango-utgaven vil Windows Phone-plattformen framstå som langt mer konkurransedyktig, siden den får på plass en hel del funksjonalitet som til nå har vært savnet. Dette inkluderer norsk språkdrakt. Mango vil også gi norske brukere tilgang til markedsplassen for applikasjoner og Xbox Live.

Toshiba IS12T som skal selges gjennom KDDI i Japan. <i>Bilde: KDDI</i>
Toshiba IS12T som skal selges gjennom KDDI i Japan. Bilde: KDDI

Toshiba var i går først ute med å introdusere en Windows Phone «Mango»-basert mobil. Den vil kun selges i Japan gjennom mobiloperatøren KDDI, som kalles operativsystemet for Windows Phone 7.5. Mobilen, som kalles for IS12T, skal være vanntett opp til og med nivå 5 i IP-systemet. Mobilen har ifølge KDDI en TFT-skjerm på 3,7 tommer, et 13,2 megapikslers kamera og 32 gigabyte intern lagringsplass. Systembrikken er Qualcomms Snapdragon MSM8655.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.