Microsoft åpner 600 nye butikker

Rykker inn i en mengde kjøpesentre.

Microsoft åpner 600 nye butikker

Microsoft åpnet egen fysisk butikk allerede i 1999, men suksessen uteble og forsøket i San Francisco ble avviklet to år senere.

Prøver igjen

Ti år senere satset de igjen med butikkjeden Microsoft Store, et konsept inspirert av tilsvarende fra konkurrenten Apple. Så langt finnes det 35 butikker i USA, samt én i Toronto i Canada som i fjor ble første utenlandske filial.

Tidligere har Microsoft sagt at de skulle åpne minst dobbelt så mange, men utvidelsen har gått noe tregere enn ventet. Det er ventet at Microsoft åpner sin første butikk i Europa, nærmere bestemt Storbritannia i løpet av året.

600 nye butikker
I går kunngjorde Microsoft et nytt strategisk samarbeid med butikkjedene Best Buy og Future Shop, som gir konseptet et kraftig og umiddelbart rykk.

Det dreier seg om 600 nye Microsoft Stores som skal åpnes i USA og Canada de neste tre-fire månedene.

Helt egne butikker er dette ikke, da dette er «butikker i butikker» og altså egne Microsoft-områder innenfor allerede etablerte forretninger.

I størrelse vil de variere mellom 140 - 200 kvadratmeter og fylles med det siste innen Windows-baserte enheter i ulike formfaktorer, Xbox, programvare, tilleggsutstyr og så videre.

Butikkene vil til sammen ha mer enn 1200 ansatte, altså to i snitt hvert sted, selgere som har mottatt spesiell opplæring i Microsoft-produkter og kan gi råd og anbefalinger.

    Les også: