NETTSKY

Microsoft åpner datasentre frie for amerikansk innsyn

Selv ikke Microsoft har direkte tilgang til kundedataene.

Microsoft må søke om tilgang til selskapets egne datasentre i Tyskland.
Microsoft må søke om tilgang til selskapets egne datasentre i Tyskland. Bilde: Microsoft, Wikimedia Commons. Montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. sep. 2016 - 13:26

Microsoft kunngjorde i dag at selskapet nå har åpnet to helt spesielle datasentre i henholdsvis Frankfurt am Main og Magdeburg i Tyskland.

I motsetning til selskapet øvrige datasentre for nettskytjenester, er tilgangen til kundedata ved disse datasentrene underlagt kontrollen til en uavhengig dataforvalter, og ikke Microsoft selv. 

Dermed har Microsoft i utgangspunktet ingen rettigheter til å aksessere kundedataene, men må søke dataforvalteren om dette. Selskapet som har fått denne rollen er T-Systems, et datterselskap av Deutsche Telekom.

Leste du denne? Hevder de beste får stor gevinst ved å velge skytjenester framfor eget datarom

Kun tysk lovgivning

Microsoft kan dermed heller ikke gi etter for amerikanske krav om av innsyn i dataene som lagres i datasentrene, uten først å søke T-Systems om tillatelse. T-Systems skal på sin side kun være underlagt tysk lovgivning. 

Selv i forbindelse med vedlikehold vil Microsoft måtte søke om å besøke datasentrene. De besøkende vil da bli ledsaget av en representant for dataforvalteren.

Microsoft om disse planene allerede i fjor, men det er først nå datasentrene er klare.

Les mer om detaljene her: Microsoft må søke om tilgang i eget datasenter

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.