Microsoft åpner ferdig søkemotor

Mye tyder på at Microsoft skal åpne den ferdige versjonen av sin søkemotor over helgen.

Mye tyder på at Microsoft skal åpne den ferdige versjonen av sin søkemotor over helgen.

Microsoft Norge har sendt ut en invitasjon til pressekonferanse på mandag der mye peker at selskapet nå står klar med den ferdige versjonen.

11. november i fjor åpnet Microsoft sin lenge ventede Google-konkurrent. Microsoft har hittil bare leid inn søketjenesten fra Inktomi og altså betalt for det, men etterhvert som Googles inntekter har rast i været bestemte Microsofts seg for å satse, om enn sent, på søk.

MSN Search som ble åpnet 11. november var dog klart merker "Beta" og bar også tungt inntrykk av ikke å være ferdig.

Men nå tyder mye den ferdige versjonen skal åpnes. For i november lovet Microsoft at dette skulle skje i januar. Da skulle teknikken være ferdig, kvaliteten på søkene være bedre og man skulle kunne søke i fem milliarder nettsider.

På mandag er det 31. januar og Microsoft rekker da eventuelt akkurat å holde sitt eget løfte. Spørsmålet er om søkemotoren åpner samme dag som Microsoft Norge avholder sin pressekonferanse.

I invitasjonen Microsoft Norge har sendt ut står det følgende som peker mot en avduking av MSN Search:

"Microsoft Norge og MSN inviterer pressen til et informasjonsmøte og en lansering av en ny tjeneste for internett.

Administrerende direktør Knut Morten Aasrud i Microsoft Norge gir et overordnet blikk på utviklingen av nettbaserte tjenester, og hva dette betyr for Microsoft.

Med den nye tjenesten har MSN som målsetting å forbedre og forenkle forbrukernes bruk av internett. Johan Fredrik Høvås og Helge Birkelund fra MSN vil presentere den nye tjenesten, og fortelle hvordan forbrukere vil oppleve forandringene."

Microsoft har også lovet å lansere en bedre søkemotor for lokale PCer etter at Google lanserte Desktop Search, men når det er MSN som står for lanseringen er det lite sannsynlig at det er den nye filsøkeren som skal avdukes.

Til toppen