Microsoft åpner for bitcoin-betaling

Fjær i hatten for virtuell valuta.

Microsoft åpner for bitcoin-betaling
Microsoft har begynt å ta i godta bitcoin som betaling. Bilde: Microsoft

Nyhetens interesse er over for den virtuelle kryptovalutaen bitcoin. Riktignok finnes det en hel del steder hvor bitcoin aksepteres som gyldig valuta, men utvalget fortsatt ganske begrenset.

I går kom dog en større aktør på banen. Microsoft har nemlig begynt å akseptere bitcoin som betaling for digitalt innhold. Men foreløpig bare i USA, og bare indirekte via den eksterne tjenesten BitPay.

I praksis betyr dette at man veksle inn bitcoins til den aktuelle vekslingskursen og legge det til sin Microsoft-konto. Pengene kan deretter brukes til å kjøpe innhold i Windows Store eller i butikker med Xbox Games, Xbox Music eller Xbox Video.

– For oss handler dette om å gi folk valg og å hjelpe dem med å gjøre mer på enhetene sine og i nettskyen, sier Eric Lockard, som er sjef for Universal Store ved Microsoft, i en pressemelding.

Han sier videre at selv om digitale valutaer som bitcoin ennå ikke er allemannseie, så er også andre enn de tidligste entusiastene nå i ferd med å ta dem i bruk.

– Vi regner med at denne veksten vil fortsette. Det å la folk bruke bitcoin til å kjøpe våre produkter og tjenester lar oss være i forkant av denne trenden.

Brukerne kan dog ikke veksle inn for mer enn tusen dollar per dag.