Microsoft åpner for bitcoin-betaling

Fjær i hatten for virtuell valuta.

Microsoft har begynt å ta i godta bitcoin som betaling.
Microsoft har begynt å ta i godta bitcoin som betaling. (Bilde: Microsoft)

Fjær i hatten for virtuell valuta.

Nyhetens interesse er over for den virtuelle kryptovalutaen bitcoin. Riktignok finnes det en hel del steder hvor bitcoin aksepteres som gyldig valuta, men utvalget fortsatt ganske begrenset.

I går kom dog en større aktør på banen. Microsoft har nemlig begynt å akseptere bitcoin som betaling for digitalt innhold. Men foreløpig bare i USA, og bare indirekte via den eksterne tjenesten BitPay.

I praksis betyr dette at man veksle inn bitcoins til den aktuelle vekslingskursen og legge det til sin Microsoft-konto. Pengene kan deretter brukes til å kjøpe innhold i Windows Store eller i butikker med Xbox Games, Xbox Music eller Xbox Video.

– For oss handler dette om å gi folk valg og å hjelpe dem med å gjøre mer på enhetene sine og i nettskyen, sier Eric Lockard, som er sjef for Universal Store ved Microsoft, i en pressemelding.

Han sier videre at selv om digitale valutaer som bitcoin ennå ikke er allemannseie, så er også andre enn de tidligste entusiastene nå i ferd med å ta dem i bruk.

– Vi regner med at denne veksten vil fortsette. Det å la folk bruke bitcoin til å kjøpe våre produkter og tjenester lar oss være i forkant av denne trenden.

Brukerne kan dog ikke veksle inn for mer enn tusen dollar per dag.

Til toppen