FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft åpner for flere musikkbutikker

Med den nye Microsoft Media Player 10 får nettmusikk-butikkene ny hjelp. Eiere av lommespiller får det også lettere.

3. juni 2004 - 09:23

Fordi avspiller-programmet Media Player følger med i Windows, er mange redd for at Microsoft skal skaffe seg et monopol på lyd og bildeformater. EU har derfor ilagt Microsoft en bot.

Men dette bremser ikke Microsoft - selskapet pøser ut stadig nye og bedre versjoner av Media Player. I går lanserte Microsoft en tidlig versjon av Media Player 10. Brukere kan laste ned beta-versjonen fra Microsoft nettsider.

Med den nye spillere gir Microsoft musikkbutikkene på nett et ytterligere løft. Hittil har musikkbutikkene vært nettsider - du går inn på en adresse i nettleseren din for å kjøpe musikk eller film.

Europeiske og norske brukere kan i dag bruke Windows Media Player til å kjøpe musikk over nettet, men spilleren gir ikke noe valg - den selger bare musikken til OD2. Den nye Media Player 10 lar deg velge mellom mange butikker. På en måte jevner dette ut konkurransen, men gir samtidig Microsoft ny makt som en mellommann.

Beta-versjonen er forleløpig tilpasset det amerikanske markedet. MusicNow og film-leietjenesten CinemaNow er ikke tilgjengelig i Europa. Napster har åpnet i Europa, men fungerer foreløpig bare for engelske brukere.

Media Player utvider også mulighetene for bruken av musikk og video. Microsoft Multimedia Transport Protocol (MTP) er et nytt system for å overføre musikk. Brukere får dessuten et nytt system for sykronisering av innhold på sine bærebare enheter og PCer. Senere i år kommer Microsoft dessuten med ny programvare (Portable Media Center) for bærebare enheter, noe Media Player 10 støtter.

Microsoft har dessuten benyttet oppdateringer til å rydde opp i grensesnittet og skape en penere, mer oversiktelig spiller.

Her kan du lese mer om Windows Media Player 10 og laste ned beta-versjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.