Microsoft åpner opp binære Office-formater

Microsoft har offentliggjort dokumentasjonen for de vanligste, binære Office-filformatene.

Microsoft åpner opp binære Office-formater

Microsoft har offentliggjort dokumentasjonen for de vanligste, binære Office-filformatene.

Microsoft har kunngjort at selskapet nå har gjort spesifikasjonene for de binære filformane til Word, Excel og PowerPoint (.doc, .xls, .ppt) tilgjengelige gjennom selskapets
Open Specification Promise (OSP). Dette er gjort som et svar på ønsker fra nasjonale standardiserings-organisasjoner i forbindelse med den potensielle ISO-standardiseringen av Office Open XML.

    Les også:

Utgivelsen av spesifikasjonene under OSP innebærer et løfte fra Microsoft om aldri å håndheve rettighetskrav mot dem som benytter spesifikasjonene til å lage, benytte, selge, tilby, importere eller distribuere en implementasjon av spesifikasjonene.

Microsoft skriver dog at flere hundre selskaper, inkludert IBM, tidligere har bedt om og mottatt dokumentasjonen om de binære filformatene på et royaltyfritt grunnlag. Mer om dette finnes her.

Nyheten nå skal være at spesifikasjonene er lettere tilgjengelige. Microsoft har derfor gjort spesifikasjonene for filformatene som benyttes av Word, Excel og PowerPoint fra versjon 97 til versjon 2007 tilgjengelige på denne siden. Inkludert er også de binære Office Drawing 97-2007-formatene.

Dessuten skal Microsoft ha offentliggjort spesifikasjonene for Windows Compound Binary File Format, Windows Metafile Format (.wmf) og Ink Serialized Format (ISF) under de samme betingelsene.

Fra kommentarene til dette blogginnlegget, kommer det allerede påstander om at dokumentasjonen av Office-formatene ikke er komplett.

Stephane Rodriguez, en tredjepartsutvikler som skal jobbe med OOXML-formatet, skriver at han ved en første titt har funnet flere ikke-spesifiserte oppføringer. Roman Korchagin skriver at dokumentasjonen for Word-formatene ikke berører Word 2007-relaterte detaljer.

Microsoft har også kunngjort at selskapet sponser et åpen kildekode-prosjekt som skal lage programvareverktøy, tilby veiledning og demonstrere hvordan dokumenter basert på de binære formatene kan oversettes til Office Open XML (ISO/IEC DIS 29500).

I første omgang skal et Word-verktøy lages. Dette skal etter planen være ferdig i juni.

Resultatet av prosjektet vil gis ut med en Berkeley Software Distribution-lisens (BSD).

Til toppen