BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft åpner opp Messenger

Knytter lynmeldingstjenesten til en åpen standard.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. des. 2011 - 07:35

Microsofts lynmeldingstjeneste, .NET Messenger Service, ble denne uken gjort offentlig tilgjengelig for via den åpne standarden XMPP (Extensible Messaging and Presence Protocol). Dette innebærer at det nå blir mulig for alle å tilby lynmeldingsklienter med offisiell støtte for Microsoft tjeneste, som ifølge Microsoft har 300 millioner aktive brukere.

I tillegg til Microsoft Windows Live Messenger-klient og offisielle klienter laget av selskapets partnere, finnes det en mengde lynmeldingsklienter som har uoffisiell støtte for Microsofts Messenger-tjeneste. Det nye XMPP-grensesnittet fra Microsofts kan trolig bidra til langt bedre kvalitet og stabilitet for Messenger-tjenesten i disse klientene.

Hvorfor Microsoft åpner opp tjenesten på denne måten akkurat nå, og ikke for ti år siden – da mange ba om dette, er uklart. Men i et blogginnlegg skriver Microsofts Dare Obasanjo at majoriteten av dem som bruker Messenger-tjenesten også bruker andre, lignende tjenester, fra blant annet Facebook og Yahoo.

XMPP støttes også av blant annet Jabber, Facebook Chat og Google Talk, noe som betyr den samme klienten kan brukes til å kommunisere med brukere på tvers av de ulike lynmeldingstjenestene.

Ifølge Microsoft kan XMPP-grensesnittet til Messenger benyttes av enhver lynmeldingsklient som også støtter OAuth 2.0 for autentisering.

Foreløpig støttes Microsoft bare utvalgte deler av XMPP. Detaljer om dette er oppgitt i blogginnlegget.

Det opplyses i innlegget at Microsoft også tilbyr programmeringsgrensesnitt til Live ID, SkyDrive og Hotmail, som kan brukes av blant annet smartmobil-applikasjoner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.