Microsoft åpner opp Office 12 mer

Den kommer ikke før til neste høst, men Microsoft avslører stadig nyheter rundt Office 12. Her er to til:

Rundt disse tider til neste år kommer det som foreløpig heter Office 12. (Office 2003 heter egentlig Office 11). Det er langt frem, men Microsoft avslører stadig flere detaljer, trolig i håp om å lokke kunder som vurderer OpenOffice til å skrinlegge planene.

Nå har Microsoft lekket to nye detaljer. Den viktigste nyheten er at Microsoft åpner opp Office på en uventet måte: Brukere av Office 12 skal kunne lagre sine dokumenter i Adobe Acrobat-formatet PDF. Dette forteller Microsoft til eweek.com.

PDF-muligheten gjelder alle Office-produktene, inkludert både Word, Excel, Powerpoint og de andre, som graf-programmet Visio.

Nyheten er overraskende, for Microsoft arbeider med en konkurrent til Acrobat som foreløpig heter Metro. Men OpenOffice lokker med PFD-muligheten.

I tillegg røper Microsoft at notatprogrammet OneNote skal rustes opp kraftig. OneNote lar brukere i dag notere og tegne fritt på skjermen, noe versjon 12 skal la grupper dele et dokument i sanntid.

Dette blir i såfall det første Office-programmet som lar flere brukere jobbe samtidig på et felles dokument.

Den nye såkalte shared notebook-muligheten skal dessuten la brukere jobbe offline og synkronisere når de kommer i kontakt med resten av gruppen. Dette avslører Microsoft i en blogg der OneNote sammenlignes med Wiki-programmer.

Til toppen