Microsoft åpner portal for maskinvare og drivere

En ny websentral skal gi Windows-brukerne bedre tilgang til drivere og andre maskinvarerelaterte resurser fra Microsoft.

Under den første dagen av konferansen WinHEC 2003 - som åpnet mandag - annonserte Microsoft åpningen av Windows Hardware and Driver Central, en slags portal hvor selskapet har samlet alle de nettbaserte resursene selskapet har hatt for utviklere av maskinvare og driverprogramvare på ett sted.

Portalen tilbyr blant annet forbedrete søkemuligheter og en samling av "white papers", spesifikasjoner på maskin- og programvare, samt et arkiv med presentasjoner.

- Vi tror portalen vil tilby våre partnere inne maskinvare og drivere en mulighet til å lage mer innovative produkter med høyere kvalitet raskere enn tidligere, sier Brad Carpenter, direktør for Windows Hardware and Driver Quality hos Microsoft, til PCWorld.com.

- Tidligere, hvis du ønsket å finne informasjon, måtte du ha gått innom flere av våre nettsteder for å finne det.

Blant de tingnee Microsoft håper at den nye portalen kan være til hjelp for å løse, er volumkontrollen i Windows. I dag kan brukerne justere lydnivået på flere ulike måter, noe Carpenter mener ikke er ideelt.

- Det burde ikke være nødvendig å gå til tre eller fire ulike steder i Windows for å kontrollere lydstyrken. Vi ønsker å samarbeide med våre maskinvare- og driverpartnere for å tenke ut en helhetlig systemdesign, sier Carpenter.

Også i forbindelse med nye kontrollenheter, mener Carpenter at portalen vil kunne tilby hjelp. Ifølge PCWorld.com jobber Microsoft nå med en teknologi som kalles Xeel. Denne teknologien, som er beregnet for enheter som lommedatamaskiner og tavle-PCer, skal gjøre det mulig for brukeren å bruke tommelen for å utføre alt som kan gjøres med en mus på en stasjonær PC.

Til toppen