Microsoft åpner Skydrive for utviklere

Knytter nettlageret mot en hvilken som helst applikasjon.

Microsoft åpner Skydrive for utviklere

Knytter nettlageret mot en hvilken som helst applikasjon.

Microsofts nettbaserte lagringstjeneste Skydrive er omsider åpnet opp for utnyttelse av tredjeparts utviklere.

Tjenesten har i flere år gitt alle med Live-kontoer 25 gigabyte gratis lagringsplass, og har det siste året blitt integrert mot Windows Phone-plattformen, Office Web Apps og andre tilbud fra Microsoft.

- Skydrive blir sentralnervesystemet for Windows-plattformen fremover, for å kunne integrere innhold på tvers av enhetene dine, sa Microsoft Norges teknologidirektør Børge Hansen nylig til digi.no.

Gjennom et sett med nye REST-baserte programmeringsgrensesnitt (APIer) er det nå mulig å integrere Skydrive mot en hvilken som helst applikasjon eller plattform.

Det gis tilgang til å vise mapper, filer, kalenderoppføringer og kontaktinformasjon, samt å redigere eller laste opp nytt innhold til nettlageret. Alt via ordinære HTTP-metoder som GET, POST, PUT, DELETE, MOVE og COPY.

Mulighetene er nærmere beskrevet i et blogginnlegg hos Microsoft, der det også gis kodeeksempler. Det vises også til et interaktivt utviklerverktøy og API-dokumentasjonen for mer informasjon.

En applikasjon til Windows Phone kalt Handyscan er trolig den første tredjeparts applikasjonen som benytter seg av de nye API-ene. Programmet kan lagre bildene det tar rett i nettskyen, og det er både mulig å benytte Skydrive og den konkurrerende tjenesten Dropbox.

    Les også:

Til toppen