UTVIKLING

Microsoft åpner Skydrive for utviklere

Knytter nettlageret mot en hvilken som helst applikasjon.

12. des. 2011 - 10:39

Microsofts nettbaserte lagringstjeneste Skydrive er omsider åpnet opp for utnyttelse av tredjeparts utviklere.

Tjenesten har i flere år gitt alle med Live-kontoer 25 gigabyte gratis lagringsplass, og har det siste året blitt integrert mot Windows Phone-plattformen, Office Web Apps og andre tilbud fra Microsoft.

- Skydrive blir sentralnervesystemet for Windows-plattformen fremover, for å kunne integrere innhold på tvers av enhetene dine, sa Microsoft Norges teknologidirektør Børge Hansen nylig til digi.no.

Gjennom et sett med nye REST-baserte programmeringsgrensesnitt (APIer) er det nå mulig å integrere Skydrive mot en hvilken som helst applikasjon eller plattform.

Det gis tilgang til å vise mapper, filer, kalenderoppføringer og kontaktinformasjon, samt å redigere eller laste opp nytt innhold til nettlageret. Alt via ordinære HTTP-metoder som GET, POST, PUT, DELETE, MOVE og COPY.

Mulighetene er nærmere beskrevet i et blogginnlegg hos Microsoft, der det også gis kodeeksempler. Det vises også til et interaktivt utviklerverktøy og API-dokumentasjonen for mer informasjon.

En applikasjon til Windows Phone kalt Handyscan er trolig den første tredjeparts applikasjonen som benytter seg av de nye API-ene. Programmet kan lagre bildene det tar rett i nettskyen, og det er både mulig å benytte Skydrive og den konkurrerende tjenesten Dropbox.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.