Microsoft avduket ny karttjeneste

Microsoft åpnet i dag Windows Live Local, en ny søke- og karttjeneste som kombinerer detaljerte flyfoto med kjøreanvisninger.

Microsoft åpnet i dag Windows Live Local, en ny søke- og karttjeneste som kombinerer detaljerte flyfoto med kjøreanvisninger.

Microsoft åpnet tidligere i dag Windows Live Local, selskapets fornyede konkurrent til Google Maps. Tjenesten minner mye om MSN Virtual Earth, men har fått en del ny funksjonalitet.

Blant nyhetene er en rekke fotografier tatt med 45 graders vinkel fra «fuglehøyde». Det er først og fremst de største byene i USA som har fått dette. Bildene er levert av Pictometry International, og brukeren har muligheten til å bestemme fra hvilken himmelretning motivet skal vises. Disse bildene er integrert med veikart og fly- eller satellittfoto.

Microsoft oppgir at selskapet de neste par årene planlegger en kontinuerlig oppdatering av bildematerialet og kartdataene, i tillegg til fortegnelser over lokalt næringsliv og annen informasjon.

Til News. com sier Stephen Lawler, daglig leder i Microsoft for MapPoint og MSN Virtual Earth, at planen er å tilby bilder i fuglehøyde av boligene til 90 prosent av den amerikanske befolkningen. Men selskapet i framtiden ønsker også å kunne tilby bilder fra gatenivået.

    Les også:

Brukerne kan nå sette egne markører på sine favorittsteder, samt få kjøreanvisninger mellom punkter valgt ut på kartet. Mulighetene for zooming er blitt mer fleksible.

Windows Live Local-bilde fra Santa Monica Pier i Los Angeles

Microsoft har også oppdatert selskapets Location Finder-programvare, som ifølge selskapet skal kunne lokalisere brukerens posisjon på kartet med en feilmargin på noen få hundre fot. Det er mulig dette fungerer slik i USA, men vår test viste at feilmarginen her i Norge minst er på 6 mil.

At Windows Live Local fortsatt egentlig bare er rettet mot det amerikanske markedet, er tydelig. Nivået på kart og bilder fra blant annet Europa er lavt. Det er for eksempel såvidt de norske byene og hovedveiene er avmerket.

Windows Live Local er tilgjengelig her. Det ser ut til at den fungerer ganske bra også i nettlesere som Opera og Firefox.

Til toppen