Microsoft-avgjørelse utsatt minst en uke

Dommeren i saken som USAs myndigheter fører mot Microsoft, har utsatt sin kjennelse om sakens juridiske aspekter med minst en uke.

Dommeren i saken som USAs myndigheter fører mot Microsoft, har utsatt sin kjennelse om sakens juridiske aspekter med minst en uke.

I forrige uke gjorde dommer Thomas Penfield Jackson det klart at han ville gi sin kjennelse om sakens juridiske aspekter tirsdag amerikansk tid med mindre han fikk klar beskjed om framgang i forliksforhandlingene. En talsperson for dommeren har sagt at kjennelsen er utsatt, og antydet at forliksforhandlingene får minst en uke til. Men formelt sett, er det ikke satt noen ny frist. Det betyr at dommeren når som helst kan kunngjøre at han vil komme med sin kjennelse.

Saksgangen i denne rettssaken innebærer tre påfølgende kjennelser fra dommeren. Den første, om sakens fakta, kom i fjor, og inneholdt en svært skarp kritikk av Microsofts forretningsningspraksis. Den andre er den man nå venter på, om sakens juridiske aspekter. Det innebærer at dommeren må uttale seg om hvilke lovbrudd han mener Microsoft må ha begått. Den tredje gjelder remedier, altså hvilke tiltak som skal gjennomføres mot Microsoft som følge av eventuelle lovbrudd.

Forliksforhandlingene skal ha fortsatt i helgen, med Microsofts styreformann Bill Gates som deltaker. Selv om myndighetene godtar Microsofts forslag om å skille mellom operativsystem og nettleser, åpne Windows-koden og ikke styre PC-leverandørenes valgmuligheter med hensyn til operativsystem, ventes det vanskelige diskusjoner om hvordan man skal sikre at Microsoft holder seg til avtalen.

Ifølge Wall Street Journal skal det være tegn på at fronten mot Microsoft er splittet. Hittil har justisdepartementet i Washington og de 19 delstatene som deltar i søksmålet stått noenlunde samlet. Nå skal det se ut som om noen av delstatene foretrekker et forlig, mens andre holder hardt på at Microsoft må kjennes skyldig og så deles opp.

Les mer om Microsoft-saken:


Microsoft kan bli dømt på tirsdag
Microsoft mot sviende tap
Gartner: - Microsoft må publisere Windows-kildekoden
Microsoft - the end of the road?
Microsoft: Oppsplitting er en "dødsdom"
Microsoft-saken: Så var det USA-regjeringens tur til å gjenta sine argumenter
Vil hugge opp Microsoft i tre
Myndighetene sikter mot strukturelle endringer i Microsoft-saken
Taushet verner Microsoft-mekling
Microsoft-saken: Meklingen starter tirsdag

Til toppen