Microsoft avliver likevel ikke musikkfiler

Microsoft har snudd i beslutningen om å stenge ned DRM-serverne til MSN Music.

Microsoft avliver likevel ikke musikkfiler

Microsoft har snudd i beslutningen om å stenge ned DRM-serverne til MSN Music.

Microsoft kunngjorde i april i år at selskapet den 31. august ville avslutte støtten for mottak av lisensnøkler kjøpt av den amerikanske utgaven MSN Music. Dette betyr blant annet at brukere med DRM-beskyttet musikk fra denne tjenesten ikke lenger ville kunne flytte musikken til for eksempel en ny eller reinstallert datamaskin etter denne datoen. For mange ville dette med tiden bety at musikken man ærlig og redelig har betalt for, etter hvert vil bli utilgjengelig.

    Les også:

MSN Music ble lagt ned i 2006 til fordel for Zune Marketplace. Den norske MSN Music Store eksisterer fortsatt.

Dette var nettopp en av de tingene DRM-skeptikerne i flere år har advart mot. Kjøper man DRM-beskyttet innhold, har man ingen garanti om at man har tilgang til dette innholdet også om noen år. Det kan skyldes at leverandøren legger ned tjenesten eller rett og slett går konkurs. Da står man der med en vare som kanskje ikke lenger kan brukes.

Nå har Microsoft kommet på bedre tanker, selv om problemstillingen fortsatt er like aktuell.

I en e-postmelding til de tidligere MSN Music-kundene, skriver MSN Music team at selskapet etter nøye vurderinger har bestemt å utsette nedstengingen av DRM-serverne fra til i hvert fall utgangen av 2011. Da skal selskapet på nytt vurdere situasjonen, basert på i hvor stor grad behovet fortsatt er tilstede. Meldingen er gjengitt her.

Det er lett å tenke seg hvorfor Microsoft har skiftet mening, for den første beslutningen var nettopp et stjerneeksempel på hva som vil kunne skje med alt DRM-beskyttet innhold. Hadde selskapet gjennomført nedstengingen, kunne det ha slått beina under all bruk av DRM i framtiden, fordi skepsisen til DRM ville ha blitt enda større enn det allerede er.

    Les også:

Til toppen