Microsoft avliver Linux og Unix-pakker

Microsoft har nå gjennomført oppkjøpet av Sybari og gir klar beskjed: Vi driver ikke med Linux og Unix-programvare.

Microsoft har nå gjennomført oppkjøpet av Sybari og gir klar beskjed: Vi driver ikke med Linux og Unix-programvare.

8. februar i år offentliggjorde Microsoft at man hadde kjøpt enda et sikkerhetsselskap. Sybari lager serverbaserte løsninger for å stoppe spam og virus. Dette er det andre slike oppkjøpet i Microsofts økte satsning på sikkerhet: Forrige gang var i juni 2003 da Microsoft kjøpte utviklingsdelen til rumenske GeCAD Software.

Men med på kjøpet fikk Microsoft en liten konflikt - Sybari laget versjoner av sin sikkerhetsprogramvare også for Linux og Unix-programvare. Dette er det nå slutt på.

Microsoft offentliggjorde i går at nå når oppkjøpet er gjennomført, var begravelse av versjonene for Linux og Unix noe av det første Microsoft har gjort. Det er versjonen som gav sikkerhet for IBM Domino-servere som er gravlagt. IBM Domino er en direkte konkurrent til Microsoft Exchange og finnes på en rekke plattformer, blant annet Linux og Unix.

Sybari bruker søkesystemer fra flere leverandører til å finne virus, blant annet systemer fra norske Norman. I går bekreftet Microsoft at man skal fortsette med dette.

Til toppen