Microsoft avslører notatprogram

Comdex i Las Vegas er hardt rammet av nedturen i bransjen, men messen åpnet med at Bill Gates avslørte et helt nytt Microsoft-program.

Comdex i Las Vegas er hardt rammet av nedturen i bransjen, men messen åpnet med at Bill Gates avslørte et helt nytt Microsoft-program.

Comdex i Las Vegas var og er kanskje fremdeles den viktigste messen i bransjen. På topp i 2000 hadde messen hele 210.000 besøkende og de store selskapene måtte stille med store og dyre stander. Men fallet i bransjen har rammet messen hardt og i år vil det neppe komme mer enn 125.000 besøkende.

Les også:

Færre selskaper har derfor tatt bryet om å komme til messen og legge lanseringer til denne uken for å få ekstra oppmerksomhet. På lørdag holdt Bill Gates åpningstalen, men selve utstillingen åpner først senere i dag.


Under åpningstalen avslørte Gates at den kommende Microsoft Office 11 vil inneholde et nytt helt nytt program. OneNote som programmet vil hete, skal være et program som lar deg notere på en friere måte enn det du er kjent med fra f.eks. Word. Programmet skal inneholde et søkesystem og la deg lagre snutter av informasjon i en liste du kjapt kan bla igjennom. Men om programmet skal la deg tegne og for eksempel lage tekstblokker spredd rundt på arket, er ikke kjent.

Programmet skal kunne brukes fritt uten resten av Office og skal ikke kreve TabletPC, den nye typen PCer med trykkfølsom skjerm som lar deg tegne, selv om det blir enklere å bruke på slike maskiner.

OneNote kan dermed minne om diverse gratisprogrammer som lar deg samle på notater og opplysninger.

digi.no har gjennom dagens nettjuvel omtalt bl.a. Post It-programmet Stickies, EasyNote og det avanserte Literary Machine som alle lar deg organisere informasjonsbiter på en fri måte.

Microsoft har trolig lånt mange av idéene sine fra slike programmer. Office 11 skal komme i salg til sommeren.

Til toppen