Microsoft avslører nyheter i kommende servicepakke

I en e-postmelding til enkelte kunder, inviterer Microsoft til betatesting av den kommende oppdateringen av Windows XP. Enkelte nyheter avsløres også.

I en e-postmelding til enkelte kunder, inviterer Microsoft til betatesting av den kommende oppdateringen av Windows XP. Enkelte nyheter avsløres også.

E-posten Microsoft skal ha sendt ut til et mindre antall kunder, inviterer mottakerne til å delta i betatestingen av Service Pack 2 (SP2) til Windows XP. Denne betautgaven skal gjøres tilgjengelig innen noen få uker. Mye tyder på at SP2 vil innebære omfattende endringer i operativsystemet, det mest under skallet.

    Les også:

I e-postmeldingen blir noen av nyhetene listet opp. Viktigst, ifølge Microsoft, er ny "sikkerhetsteknologier" som skal hjelpe brukerne å beskytte PC-en mot angrep. Dette omfatter blant annet angrep via åpne porter på maskinen, angrep basert på innhold i e-post og på websider, samt angrep som utnytter overflytfeil i buffere.

SP2 skal også inkludere en forbedret personlig brannmur, sikkerhetsforbedringer i Internet Explorer og Outlook Express, forbedringer i oppdateringstjenesten Windows Update og støtte for nye prosessorteknologier som også skal beskytte maskinen mot angrep via sikkerhetshull.

Ellers er det allerede kjent at SP2 trolig vil inkludere et popup-filter, at den personlige brannmuren i utgangspunktet vil være skrudd på, at Messenger Service i utgangspunktet vil være skrudd av, samt at SP2 vil gi Windows XP bedre minnebeskyttelse enn i dag.

Microsoft skriver ingenting om hvor lenge betaperioden skal vare, men mange mener at Service Pack 2 for Windows XP først vil bli allment tilgjengelig i tredje kvartal 2004.

En kopi av e-posten fra Microsoft er publisert på denne siden.

Til toppen