ANALYSER

Microsoft-avtale hjelper ikke Novell

Novell trodde en avtale med Microsoft skulle knuse Red Hat.

26. juli 2007 - 10:13

Det finnes et hav av Linux-distribusjoner (versjoner), men i det kommersielle markedet står kampen mellom Red Hat og Novells Suse Linux. I november i fjor inngikk Novell en oppsiktvekkende avtale med Microsoft som skulle sikre bedre integrasjon med Windows og at Microsoft faktisk skulle selge Suse Linux.

Likevel vokser Red Hat mye fortere, det indikerer tall fra et Linux-programvarehus og de får støtte fra IDC. Britiske Alfresco som selger systemer for innholdsadministrasjon (kalt CMS) har spurt 10.000 kunder om hva de har og hva de skal velge. Tallene indikerer at Red Hat vokste dobbelt så fort som Suse i andre kvartal.

Alfresco mener at mye skyldes at brukerne ikke liker avtalen mellom Novell og Microsoft, skriver nyhetstjenesten Zdnet.co.uk.

Tall IDC har samlet inn støtter påstandene: Red Hat økte salget av sin server-versjon med 54 prosent, mens Novell bare økte salget med 26 prosent. Novell la nylig fra høye veksttall, men IDC påpeker at mye skyldes engangseffekter fra Microsoft-avtalen. Holder man det salget utenfor, faller faktisk Novells eget Linux-salg, hevdes det.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.