Microsoft avvikler RealNames-tjenesten

Microsoft legger ned tjenesten som lar deg taste inn vanlige ord framfor kompliserte webadresser i nettleseren.

RealNames startet i 1996 og fikk etter hvert Microsoft som største aksjonær. Tjenesten går ut på at nettsteder kjøper stikkord fra RealNames, slik at brukerne kommer rett til nettstedet bare de taster stikkordet på adresselinjen i nettleseren.

Les også:

Microsoft støttet RealNames-tjenesten direkte i Internet Explorer, etter en toårig avtale som gikk ut i forrige uke, og som Microsoft nektet å fornye, skriver Wall Street Journal. Microsoft oppgir som grunn av tjenesten var blitt misbrukt, ved at nettsteder kjøpte stikkord som de egentlig ikke skulle ha rett til.

RealNames innrømmer problemer med dette, men sier Microsoft overdriver dem. Den virkelige årsaken, ifølge selskapet, skal være at Microsoft mener de kan tjene mer penger på vanlig søk gjennom MSN eller andre framtidige hjelpemidler.

RealNames-tjenesten var spesielt populær i land som Japan og Kina, fordi den støtter andre skriftsystemer enn det vestlige. Selskapet har gått med underskudd, men mener at det var i ferd med å få et solid økonomisk grunnlag.

De 83 ansatte har fått permitteringsvarsel. Tjenesten vil opphøre 30. juni. Fram til da vil selskapet avvikle alle sine eiendeler.

Til toppen