JUSS OG SAMFUNN

Microsoft avviser anklage om mobilsporing

Men innrømmer at posisjonsdata overføres uansett hva brukeren velger.

Har ikke Steve Ballmer og Microsoft oversikt over hvilken informasjon selskapets Windows Phone-plattform sender tilbake til selskapets servere?
Har ikke Steve Ballmer og Microsoft oversikt over hvilken informasjon selskapets Windows Phone-plattform sender tilbake til selskapets servere? Bilde: Reuters/Jessica Rinaldi
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. sep. 2011 - 15:13

Microsoft har i USA blitt saksøkt for ulovlig sporing av mobilbrukere som benytter selskapet Windows Phone-system. Dette skal skje til tross for at brukerne har svart nei til slik sporing. Det skal være kameraapplikasjonen i Windows Phone som jevnlig oversender posisjonsdata til en Microsoft-eid server.

I en uttalelse til International Business Times avviser selskapet at det gjør noe ulovlig.

– Fordi vi ikke lagrer unike identifikatorer sammen med data som overføres til våre databaser for posisjonstjenesten, ved hjelp av kameraapplikasjonen eller andre applikasjoner i Windows Phone, kan ikke dataene som fanges og lagres i vår posisjonsdatabase bringes i samsvar med noen spesifikk enhet eller bruker, sier en talsperson for Microsoft til International Business Times.

Til tross for dette, opplyser talspersonen at selskapet vil granske påstandene som har kommet fram i søksmålet.

Sikkerhetseksperten Samy Kamkar hevder ifølge eWeek at dataene som sendes til Microsoft også inkluderer mobilens unike identifikator og en liste over hvilke applikasjoner som er installert. Kamkar har blitt engasjert av Rebecca Cousineau, kvinnen som står bak søksmålet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.