Microsoft avviser at Visual J++ skal selges

Tony Goodhew, Microsofts ansvarlige for Java-utviklingsverktøyet Visual J++, dementerte lørdag meldingen om at Visual J++ skal selges til Rational Software.

Tony Goodhew, Microsofts ansvarlige for Java-utviklingsverktøyet Visual J++, dementerte lørdag meldingen om at Visual J++ skal selges til Rational Software.

Lørdag morgen offentliggjorde digi.no denne artikkelen: Microsoft gir sannsynligvis opp Java-verktøyet Visual J++.

I et innlegg som blant annet er publisert på Java-com@discuss.microsoft.com skriver Goodhew at Microsoft ikke har solgt utviklingsverktøyet Visual J++ og heller ikke har planer om å gjøre det.

Goodhew tilskriver feiloppfatningen i flere amerikanske medier - der digi.no plukket opp historien fredag ettermiddag - om Visual Studio Integrators Program, et opplegg som lar tredjepart bygge verktøy for direkte integrering i Microsofts utviklingsmiljø Visual Studio som Visual J++ er en del av.

Goodhew forsvarer "fornyelsene" som Microsoft innførte i Visual J++ - og som gjør at verktøyet leverer Java-kode som er uforenlig med andre plattformer enn Windows. Han viser til det pågående søksmålet fra Sun for å begrunne Microsofts manglende evne til å kunngjøre en klar produktstrategi for Visual J++.

Vi forstår altså at Visual J++ ikke skal selges med umiddelbar virkning. Men siden Microsoft innrømmer å ikke ha noen strategi for sitt Java-verktøy, hva er da tidshorisonten for påstanden om at selskapet ikke har planer om å selge det?

Spørsmålet stilles blant annet med utgangspunkt i Microsofts tidligere kunngjorte plan om å utviklet et alternativ til Java. Alternativet er døpt Cool, og vil bygge på C++.

Les mer om Cool ("C++ Object Oriented Language"):


Cool programmering fra Microsoft
Microsoft vurderer nytt programmeringsspråk

Til toppen