BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft avviser DOS-Windows konflikten

Dommeren skal ta stilling til to forslag fra Microsoft om å avvise hele søksmålet fra Caldera, der Microsoft beskyldes for ulovlige metoder i den avgjørende fasen da Windows-monopolet ble etablert. Caldera bruker på sin side blant andre en Windows-utviklers uttalelser som våpen.

Eirik Rossen
28. juni 1999 - 19:57

Bakgrunnen for denne saken er gjennomgått ganske detaljert i en tidligere artikkel i digi.no, se peker til Caldera åpner døra til Microsofts skjeletter fra 29. april i år.

Calderas to hovedpåstander er at Microsoft ulovlig buntet MS-DOS og Windows og at Microsoft ulovlig nektet å gi Novell, som da eide MS-DOS-alternativet DR-DOS, tilgang til beta-utgaven av Windows 3.1 på linje med andre utviklere.

Microsoft avviser begge påstandene kontant og ber om at dommeren avviser hele søksmålet. Hvis dommeren ikke føyer seg, skal saken opp for retten i full bredde, med jury, rett over årsskiftet.

Bak Calderas hovedpåstander er en oppfatning av at Windows ikke er et eget operativsystem, men en ulovlig bunting av et grafisk skall- og menysystem med et skjult tegnbasert operativsystem. Hadde ikke Microsoft lagt inn ulovlige sperrer mot Calderas system kunne Windows 3.1 vært kjørt med DR-DOS i bunn i stedet for MS-DOS. Det samme gjelder Windows 95 og seinere.

Caldera har funnet fram til en uttalelse fra en av Microsofts ledende Windows-utviklere, Phil Barrett, der denne betegner Windows 95 som "DOS og Windows sammenføyd med ståltråd og tyggegummi."

Dommeren må enten godta eller forkaste Microsofts krav innen 7. juli.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.