JUSS OG SAMFUNN

Microsoft avviser interesse for CBS

En artikkel i New York Post tirsdag om at Microsoft skulle være interessert i å ta over CBS, avvises av begge parter.

Eirik Rossen
2. juli 1997 - 12:35

New York Post svarer at de står ved det de har trykket.

Det skal være allment kjent at CBSs eierselskap Westinghouse ønsker å avvikle sitt engasjement i media og underholdning.

New York Post siterte interne kilder i Microsoft som bakgrunn for en påstand om at fire Microsoft-ledere var i ferd med å gjennomgå finansielle data knyttet til CBS, med tanke på å legge inn et overtakelsesbud. Motivet for et eventuelt bud skulle være striden rundt framtiden til digitalt fjernsyn.

Ifølge New York Post skulle Microsoft foreløpig ligge på et ni milliarder dollars nivå, mens forlangende skulle være rundt 14 milliarder dollar.

En annen mulig interessent i CBS skal være Seagram Co. Ltd som i dag eier Universal Studios, skrev avisa, som ikke henviste til talspersoner for noen av selskapene.

Nyhetstjenesten Newsbytes siterer en anonym talsperson som sier at Microsofts politikk er å la være å kommentere rykter. Deretter siteres talsperson Pam Edstrom: "Det er ingen sannhet i dette ryktet." En talsperson for CBS sa ryktet var "helt feilaktig".

Associated Press har fått tilsvarende uttalelser som Newsbytes. AP siterer Edstrom dithen at Microsoft ikke ønsker å sette avtalen med NBC i fare, gjennom et oppkjøp av CBS. Microsoft har investert 220 millioner dollar i MSNBC-prosjektet. NBC eies av General Electric.

Flere nettmedier siterer en erklæring fra Westinghouse der ryktet om et mulig salg av CBS avvises, og der det hevdes at ingen er i ferd med å gå CBSs finanser nærmere i sømmene.

Den andre påståtte interessenten i CBS, Seagram, nektet å uttale seg til AP, og er heller ikke sitert i andre nettmedier.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.