Microsoft avviser motbud for Rational

Microsoft har bestemt avvist at det vil overby IBMs oppkjøp av Rational, men nekter å kommentere sitt forhold til Borland.

Det går mot markedskonsolidering innen verktøy for å modellere store bedriftssystemer. For ti dager siden ble det kjent at IBM var villig til å overta Rational Software for 2,1 milliarder dollar. I forrige uke gikk det rykter om at Microsoft ville legge inn et motbud på Rational, og også vurderte å kjøpe Borland Corporation som i oktober kjøpte tre ulike selskaper innen modelleringsverktøy, hvorav det største, TogetherSoft som ble kjøpt for 185 millioner dollar, var i ferd med å befeste seg som respektabel utfordrer til Rational.

Les også:

Ifølge Computer Business Review, har en ikke navngitt kilde hos Microsoft nå slått fast at selskapet overhode ikke har til hensikt å snappe opp Rational fra IBM, selv om Rational har hatt et nært samarbeid gjennom mange år, og trass i det faktum at Rational er blant de få som evner å veilede store bedrifter i å implementere omfattende og skalerbare .Net-installasjoner.


Både Borland og Microsoft nekter fortsatt å kommentere ryktet om Microsofts interesse i Borland, som også hadde et nært samarbeid med Rational, et samarbeid som vil måtte begrenses noe som følge av at Rational nå står så klart i Java-leiren. Hittil har både Borland og Rational hevet seg over striden mellom .Net og Java, og har levert verktøy for begge plattformer.

Ryktet om et motbud på Rational fra Microsoft bygger på dokumenter offentliggjort av USAs kredittilsyn Securities and Exchange Commission (SEC) der det gjøres rede for et "selskap A" som tok kontakt med Rational mens det forhandlet med IBM, i den hensikt å ta opp igjen tråden fra tidligere samtaler om et mulig oppkjøp. Møtene mellom "selskap A" og Rational fortsatte helt til kunngjøringen av IBMs oppkjøp, uten at "selskap A" kom med noe formalisert tilbud. Microsoft har tidligere erkjent at det foregikk samtaler med Rational om et mulig oppkjøp i august i år.

Til toppen