FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft avviser Office for Linux

På Linuxworld ble Microsoft nærmest oppfordret til å utgi Office for Linux.

6. okt. 2005 - 07:57

Under en paneldebatt på det pågående Linuxworld-arrangementet i London ble Microsoft-representanten nærmest oppfordret fra salen til å utgi en Linux-versjon av kontorpakken Office.

Svaret fra Microsofts plattformstrateg Nick McGrath var et rungende «nei».

Han sa Microsoft er hundre prosent fokusert på Windows, og at selv om Office finnes for Mac, så foreligger det ingen planer om å lage en utgave for Linux.

Reaksjonene fra salen gjenspeiler motstridende holdninger i åpen kildekodefellesskapet. En av bevegelsens guruer, Eric Raymond, har markert seg mot ideen om å prøve å presse fram en Linux-utgave av Office, siden det finnes flere gratis alternativer. Han mener det er viktigere å presse Microsoft til å frigjøre alle dokumentformatene.

En representant for Novell sa i debatten på Linuxworld at det ikke vil være hensiktsmessig for Microsoft, fra et forretningssynspunkt, å undergrave Windows ved å tilby Office for Linux.

Microsoft-representanten bekreftet at selskapet følger nøye med på hva som skjer rundt Linux, og bygger opp sin egen kompetanse på det alternative operativsystemet.

Andre debattanter advarte at åpen kildekodebevegelsen bør være mindre opptatt av hva Microsoft holder på med og konsentrere seg mer om å fremme egne saker.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.