Microsoft avviser piratpåstander

Anklagene om at Microsoft skal ha bruk piratkopiert programvare for å lage lydfiler til Windows Media Player, avvises av selskapet.

Anklagene om at Microsoft skal ha bruk piratkopiert programvare for å lage lydfiler til Windows Media Player, avvises av selskapet.

Erin Cullen, en produktsjef i Microsofts Windows Consumer Division, sier til Betanews at påstandene om at selskapet skulle ha brukt en piratversjon av lydprogramvaren SoundForge 4.5 for å lage lydfiler brukt i forbindelse med en veiledning som følger med Windows Media Player, er feilaktige.

- Microsoft har lisensierte kopier av all programvare brukt av User Assistance-gruppene som bygger disse veiledningene. Microsot har copyright til å bruke de aktuelle .wav-filene og har ikke benyttet en cracket utgave av denne programvaren i forbindelse med utviklingen av veiledningene, sier Cullen.

Cullen forklarer at forholdet skyldes manglende opprydding i metadataene, men omtaler det hele som om det kun skulle være snakk om én fil. Alle filene i mappen

\Help\Tours\WindowsMediaPlayer\Audio\Wav

som befinner seg i Windows-katalogen, inneholder referansen til den kjente crackeren Deepz0ne.

Ifølge Betanews undersøker nå Microsoft aktivt forholdet for å bestemme opphave til filen og for å sikre at en lignende situasjon ikke skjer igjen.

Til toppen