RESULTATERFINANS

Microsoft både vinner og taper på nettet

Ferske tall viser at Microsoft presser Netscape og holder Opera nede. Men på Internett-server-siden går det ikke like bra.

29. aug. 2002 - 11:48

En gang i tiden slåss Microsoft med Netscape, men markedsandelen til Netscape blir stadig mindre. Ferske tall fra analyseselskapet Statmarket viser at Netscape nå bare har 3,4 prosent av brukerne. Andre nettleser, som Mozilla og Opera, brukes bare av én prosent, hevder Statmarket som samler inn besøkelsestall fra 125.000 nettsider.

Undersøkelsen viser at Netscape 6.0 ikke har fenget brukerne, hevder Statmarket. Hvis ikke AOL Time Warner, som eier Netscape, nå gjør noe, er Netscape snart nede på Opera-nivå. AOL, verdens største Internett-leverandør, bruker Internet Explorer i sin nettløsning.

Les også

Internet Explorers markedsandel på 96 prosent gjør at stadig flere utviklere bare tilpasser sine sider til denne nettleseren.

Apache/IIS-graf, august 2002. <i>Illustrasjon:  Netcraft</i>
Apache/IIS-graf, august 2002. Illustrasjon:  Netcraft

Men det går ikke like bra på Internett-server-siden for Microsoft. Gratis-serveren Apache leder soleklart og etter et fall i våres er nå Apache sterkt tilbake, viser tall fra Netcraft.

Netcraft forklarer ikke utviklingen, men det er ikke så vanskelig å tenke seg minst to faktorer. Den ene kan være at mange fristes av den nye versjonen av Apache. Den andre kan være høy fokus på sikkerhetshull i Microsoft-produkter.

Les også

Fra juli til august faller andelen nettsteder som bruker Microsofts Internet Information Server med hele seks prosent til 25,4 prosent. Apache hopper opp tilsvarende til 63,5 prosent.

Her kan du lese Netcraft Web Server-undersøkelse

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.