Microsoft baserer ny mobilnettleser på IE6

Microsofts neste nettleser for mobiler skal baseres på et sju år gammelt produkt.

Microsoft baserer ny mobilnettleser på IE6

Microsofts neste nettleser for mobiler skal baseres på et sju år gammelt produkt.

Mens nettleserne for mobiler fra både Opera, Apple og Google har en webstandardstøtte som er fullt på høyde med nettleserne selskapene tilbyr til PC-er, tenker Microsoft helt annerledes.

Selskapet, som i forbindelse med Internet Explorer 8 har lovet kraftig forbedring av støtten for webstandarder, vil basere den neste store oppgraderingen til Internet Explorer for Windows Mobile på presentasjonsmotoren til Internet Explorer 6, som kom i 2001. Det skriver News.com i en artikkel, etter å ha fått demonstrert den nye nettleseren.

En av begrunnelsene Microsoft har kommet med i forbindelse med løftene om bedre standardstøtte i IE8, er at utviklerne skal slippe å måtte spesialtilpasse webløsningene til flere ulike nettlesere. Men dette gjelder tydeligvis ikke utviklere som skal tilpasse mange av de samme sidene for visning på mobiltelefoner.

Internet Explorer 6 for Windows Mobile, som den kommende nettleseren heter, skal likevel inkludere en rekke forbedringer i forhold til dagens versjon. Blant annet loves det full støtte for Flash og mulighet for raskt å veksle mellom mobiltilpassede utgaver og vanlige utgaver av nettsteder. Dette skal gjøres ved å bytte ut «user agent»-informasjonen som sendes til webserveren.

Nettlesere skal i tillegg støtte både navigasjon ved hjelp av berøringsskjerm og med tastene på mobilen.

Tim McDonough, en seniordirektør for Microsofts Windows Mobile-enhet, sier til News.com at den nye nettleseren skal lanseres i år.

    Les også:

Dagens Internet Explorer for Windows Mobile.
Dagens Internet Explorer for Windows Mobile.
Til toppen