TELEKOM

Microsoft baserer ny mobilnettleser på IE6

Microsofts neste nettleser for mobiler skal baseres på et sju år gammelt produkt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. sep. 2008 - 13:58

Mens nettleserne for mobiler fra både Opera, Apple og Google har en webstandardstøtte som er fullt på høyde med nettleserne selskapene tilbyr til PC-er, tenker Microsoft helt annerledes.

Selskapet, som i forbindelse med Internet Explorer 8 har lovet kraftig forbedring av støtten for webstandarder, vil basere den neste store oppgraderingen til Internet Explorer for Windows Mobile på presentasjonsmotoren til Internet Explorer 6, som kom i 2001. Det skriver News.com i en artikkel, etter å ha fått demonstrert den nye nettleseren.

En av begrunnelsene Microsoft har kommet med i forbindelse med løftene om bedre standardstøtte i IE8, er at utviklerne skal slippe å måtte spesialtilpasse webløsningene til flere ulike nettlesere. Men dette gjelder tydeligvis ikke utviklere som skal tilpasse mange av de samme sidene for visning på mobiltelefoner.

Internet Explorer 6 for Windows Mobile, som den kommende nettleseren heter, skal likevel inkludere en rekke forbedringer i forhold til dagens versjon. Blant annet loves det full støtte for Flash og mulighet for raskt å veksle mellom mobiltilpassede utgaver og vanlige utgaver av nettsteder. Dette skal gjøres ved å bytte ut «user agent»-informasjonen som sendes til webserveren.

Nettlesere skal i tillegg støtte både navigasjon ved hjelp av berøringsskjerm og med tastene på mobilen.

Tim McDonough, en seniordirektør for Microsofts Windows Mobile-enhet, sier til News.com at den nye nettleseren skal lanseres i år.

    Les også:

Dagens Internet Explorer for Windows Mobile.
Dagens Internet Explorer for Windows Mobile.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.