Microsoft: Bedre på Mac enn på Windows

- Det vi lager for Mac skal ikke være kopier av det vi gjør for Windows, men skal ha nye og eksklusive egenskaper, sa Microsofts Mac-ansvarlige Ben Waldman da han presenterte den nye Internet Explorer 4.5 på Macworld.

Waldman understreket at ikke bare må Windows leve videre med versjon 4 av nettleseren. Flere av de nye egenskapene i Mac-versjonens 4.5 vil ikke portes til Windows-utgaven.

Internet Explorer 4.5 for Mac er tilgjengelig fra og med tirsdag 5. januar, på åtte språk. I farten nevnte Waldman bare syv av dem, blant dem dansk.

Den nye nettleseren startes dobbelt så raskt som forgjengeren. En egenskap kalt Page Holder viser alle linkene til et nettsted i et eget område på kanten av den av nettstedets sider som vises i øyeblikket. En annen kalt Form Auto Fill lar deg fylle ut skjemaer automatisk, straks du klikker på en egen knapp der ditt navn, adresse, e-post og så videre er lagret.

Waldman demonstrerte en hendig egenskap for de som liker å kopiere bilder fra nettsteder: Du løfter en gjennomsiktig kopi av bildet ved hjelp av musa, og drar den over på desktop-en, der det lagres med en minityr av seg selv som ikon. Han viste også en ny utskriftsfunksjon som blant annet håndterer mørke bakgrunner automatisk, og hindrer at en side blir spredd på flere horisontale ark. Funksjonen suppleres av noe Waldman kalte "justerbar forhåndsvisning", i de tilfeller der du ønsker å sette den automatiske utskriftsjusteringen ut av spill.

Mac-verdenen tilgodeses også en versjon 4.5 av Outlook Express som Waldman ikke gikk i nærmere detaljer om, og av et eget Microsoft-nettsted "for Mac-fellesskapet", døpt "MacTopia" (se peker fra Microsofts hovedside).

Til toppen