BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft beklager nettleser-somling

Internet Explorer er ikke blitt oppgradert på fem år. Microsoft innrømmer at dette har vært en tabbe.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. mars 2006 - 12:41

Microsoft har feilet ved å vente så lenge med å lansere en ny versjon av Internet Explorer. Det innrømmet Bill Gates og sjefen for Internet Explorer, Dean Hachamovitch, under webutviklerkonferansen Mix06 i går. Dette skriver The Seattle Times.

- Vi forkludret det, sa Hachamovitch.

Siden IE 6 kom i 2001, har det skjedd en rask utvikling innen webutviklingen med rikere og mer interaktive sider, samt bruk av nye eller oppdaterte teknologier. På flere av disse områdene henger IE 6 nå betydelig etter mange andre nettlesere.

Microsoft gjorde i går den andre, offentlige betautgaven av Internet Explorer 7 tilgjengelig for nedlasting. Denne versjonen skal inkludere all funksjonalitet som kan ventes i den endelige utgaven, men behøver fortsatt litt finpuss. Dessuten har den flere kjente feil og kompatibilitetsproblemer som ennå ikke er blitt luket ut.

Betautgavene gis ut delvis for å gi utviklere og andre muligheten til å forberede sine løsninger på nyhetene i IE 7, og delvis for å la betatesterne oppdaget feil i programvaren som ennå ikke er blitt funnet. Microsoft advarer brukerne mot å installere betaversjonen på produksjonssystemer.

    Les også:

Gates fortalte under konferansen at selskapet nå har satt opp tempoet, og at arbeidet med en etterfølger til IE 7 har startet.

- Du kan forvente å se oss bevege oss veldig, veldig raskt fordi vi ser store muligheter der, sa Gates.

Internet Explorer 7 Beta 2 preview kan lastes ned fra denne siden. Her finnes det også lenker til mer informasjon om nyhetene i nettleseren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.