SKADEVARE

Microsoft beklager spredning av skadevare

I flere dager ble annonser knyttet til ondsinnet programvare vist i Windows Live Messenger.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. feb. 2007 - 09:34

Flere bloggere har i det siste meldt om annonser i Microsofts Windows Live Messenger-program som indirekte kan føre til installasjon av ondsinnet programvare på en brukers PC, uten at brukeren har godkjent dette. I stedet blir brukeren presentert ulike falske sikkerhetsadvarsler. For å løse de angivelige problemene, tilbys de potensielle kundene lisenser på produkter som kalles Winfixer eller ErrorSafe.

Blant dem som har meldt om dette, er Sandi Hardmeier, som skriver i sin Spyware Sucks-blogg at dette er svært dårlig nyheter for brukerne av MSN Messenger, og for MSN og Microsoft.

Microsoft skal raskt å ha fått beskjed om problemet. Whitney Burk, en PR-sjef i selskapet, skriver i en offisiell uttalelse at annonsen umiddelbart ble fjernet da Microsoft fikk beskjed om problemet, siden slik annonsering anses som et brudd på retningslinjene for selskapets annonsetjeneste.

- Vi kan bekrefte at annonsen ikke lenger betjenes av noe Microsoft-system. Vi ber om unnskyldning for uleiligheten og vil evaluere vår godkjennelsesprosess for annonser for å redusere faren for at et slikt tilfelle oppstår igjen, skriver Burk.

Kundene vises til denne siden for å få hjelp til å beskytte seg mot ondsinnet programvare.

Men APC Magazine melder om enda et tilfelle av ondsinnede annonser, denne gang i MSN Groups. Artikkelen, som ble publisert i går, beskriver annonser for et Winfixer-lignende produkt som kalles SystemDoctor2006.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.