BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft bekrefter feil i Access 97

Det er blitt oppdaget en feil i Microsofts databaseverktøy Access 97. Feilen kan medføre at poster i databaser overskrives uten at brukeren er klar over det.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. aug. 1998 - 12:32

Feilen oppstår nå en bruker betrakter Access via Skjemavisning. Hvis brukeren har åpnet et stort skjema med flere titalls poster, sletter en post som ser ut til å opptre tidlig i listen, og så gjør endringer i en etterfølgende post ved hjelp av Kombinasjonsboks-verktøyet, vil ikke Access registrere at den første posten er blitt slettet. Når brukeren deretter lagrer endringene, vil de resterende dataene ødelegges.

Kombinasjonsboks er et verktøy som blant annet lar brukerne hoppe mellom grupper av poster, eventuelt også mellom individuelle poster.

Microsoft har tonet ned problemet og hevder at det stort sett er superbrukerne som utnytter mulighetene forbundet med Kombinasjonsboksen. Selskapet holder likevel på å utvikle en feilfiks og håper på å ha den klar neste uke. Inntil dette skjer må brukerne gå inn i koden til hver Kombinasjonsboks, finne subrutinen Kombinasjonsboksnavn_AfterUpdate() og legge til til følgende linje i koden:

Me.Requery

Når man har gjort det, vil databasen lagres på riktig måte.

(Kilder: Microsoft, Wired News)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.