Microsoft bekrefter ny Office-versjon for Mac

En versjon av Microsoft Office til Mac kommer i år. Det loves funksjonalitet som ikke finnes i Windows-utgaven.

Microsoft annonserte denne uken, i forbindelse med Macworld-messen, at en ny Office-versjon for Mac er under utvikling. Office 2008 for Mac skal lansere i andre halvdel av 2007.

Den nye versjonen skal kunne kjøres på både Intel- og PowerPC-baserte Mac-er. Den skal so, vanlig inkludere programmene Word, Excel, PowerPoint og Entourage.

Nytt er en ny grafikkmotor hentet fra Windows-utgaven. Office Art 2.0 skal gjøre det enkelt å legge til grafikk ved hjelp av et klikk på en knapp. Brukergrensesnittet til Office 2008 vil være nytt, men ikke det samme som i Office 2007 for Windows. I stedet vil det leveres med et eget brukergrensesnitt som introdusere Elements Gallery, en egenskap som ifølge Microsoft fram hever synligheten til elementene, og som skal gi brukerne rask tilgang til verktøy og Mac-spesifikk funksjonalitet innen applikasjonene.

En del av Elements Gallery er en verktøy som kalles Document Parts. Dette skal forenkle og automatisere noen av de vanligste, men vanskeligste og kjedeligste oppgavene knyttet til dokumenter, inkludert å legge til innholdstabeller, samt topp- og bunntekst.

Blant de nyhetene som kun vil finnes i Mac-versjonen, er Publishing Layout View, som skal skal gi brukerne tilgang på bedre sideombrekkingsverktøy.

Ledger Sheetsgjør det enklere å bruke Excel til å håndtere vanlige økonomioppgaver, slik som balansering av sjekkbøker, registrering av kontobevegelser eller håndtering av kontooversikter eller å håndtere investeringsporteføljer.

My Day er en liten, separat applikasjon som skal gir brukere rask oversikt over prioriteringer og daglige aktiviseter, uten å måtte laste Entourage.

Office 2008 for Mac vil ta i bruk de samme Office Open XML-formatene som Office 2007 gjør. I løpet av våren skal Microsoft komme med en første offentlige betaversjonen av filkonverteringsverktøyene som skal gjøre det mulig å lese og skrive de nye filformatene også fra dagens Office 2004 for Mac. De endelige versjonene av disse konverteringsverktøyene kan ventes seks til åtte uker etter at Office 2008 for Mac er blitt lansert.

Til toppen