BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft bekrefter OSS-dokument

Microsoft innrømmer at dokumentet om programvare basert på åpen kildekode, som digi.no skrev om mandag, er ekte. Dokumentet ble i helgen publisert på Internett etter å ha blitt lekket ut til en OSS-evangelist.

Eirik Rossen
3. nov. 1998 - 10:51

Dokumentet, også kjent som "the Halloween Document", inneholder en analyse av den stadig økende populariteten til Linux og annen OSS (Open Source Software). Det er skrevet av Vinod Valloppillil, en tekniker ved Microsoft som analyserer industritrender. Dette forteller Edmund Muth, leder for Microsofts gruppe for markedsføring mot bedriftsmarkedet, til både Wall Street Journal og News.com.

Valloppillil selv ville ifølge Wall Street Journal ikke uttale seg om dokumentet, men Muth forteller at Microsoft ikke prøver å ødelegge industristandarder, slik det foreslås i dokumentet.

- Der hvor det finnes standarder, prøver vi å utvikle innenfor disse standardenes kontekst. Microsoft har bare lagt til proprietære løsninger der hvor det ikke har eksistert standarder, sier han.

Muth forteller videre at dokumentet er en type sammelikningsanalyse som rutinemessig blir skrevet hos Microsoft. Det var blant annet beregnet for selskapets toppledelse, uten at Muth kunne si noe om Bill Gates selv har lest det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.