Microsoft ber EU presisere hva de vil

Microsoft sier de er villig til å strekke seg langt, men EU må være klarere på hva de forventer.

Microsoft sier de er villig til å strekke seg langt, men EU må være klarere på hva de forventer.

I dag innleder EU-kommisjonen en to dagers lukket høring om Microsoft-saken. I går ble det kjent at EUs konkurransekommissær Neelie Kroes truer med å forby Vista, neste generasjon av Windows, i Europa, dersom selskapet integrerer funksjonalitet i strid med EUs konkurranselover.

    Les også:

Høringen gjelder ikke Vista, men måten Microsoft overholder bestemmelsene i monopoldommen fra mars 2004. EU-kommisjonen mener Microsoft ikke har gjort nok for å gi konkurrentene tilstrekkelig innsyn i Windows-grensesnittene mot andre systemer, og truer med dagsbøter på to millioner euro dersom ikke Microsoft endrer oppførsel.

I forkant av høringen sier Microsofts juridiske direktør i Europa, Horacio Gutierrez, i et intervju med Wall Street Journal, at selskapet er villig til å gjøre mer. Hans budskap til kommisjonen vil være at de trenger mer konkrete tilbakemeldinger om hva som forventes av dem.

Om Vista sier Gutierrez at Microsoft har prøvd å sette i gang en rådslagningsprosess, i håp om å unngå enda «sju eller åtte år» med rettslig strid. Han mener det er bedre å klargjøre mulige stridsemner i forkant av lanseringen.

De milde tonene i kommentarene fra Gutierrez står i noe kontrast til de mer stridslystne utspillene som er kommet fra Microsoft de siste ukene.

Til toppen