JUSS OG SAMFUNN

Microsoft ber om møte med IT-ministeren

Er bekymret for standardiserings­­arbeidet.

Direktør Hege Skryseth (bildet) i Microsoft Norge ønsker et uformelt møte med fornyingsminister Rigmor Aasrud.
Direktør Hege Skryseth (bildet) i Microsoft Norge ønsker et uformelt møte med fornyingsminister Rigmor Aasrud. Bilde: Per Ervland
20. juli 2011 - 11:14

Microsofts kontorer på Lysaker var et av de første stoppestedene til fornyingsminister Rigmor Aasrud, da hun tidlig i 2010 innledet en besøksrunde for å orientere seg i IT-bransjen.

Nå ivrer programvaregiganten om en ny sammenkomst.

I sommer har de rettet en henvendelse til Aasrud der de ber om et uformelt møte med Microsoft Norge-direktør Hege Skryseth.

Bakteppet er hvilke IT-standarder som er pålagt å bruke i offentlig sektor, og kanskje hvilke som er utelatt fra den såkalte referansekatalogen, og dermed ikke lov å bruke.

- Uheldig for IT-bransjen

- Basert på vår mangeårige erfaring med standardarbeidet har vi noen bekymringer rundt hvordan arbeidet (med ny versjon av katalogen, journ.anm.) foregår og hvordan gode intensjoner slår uheldig ut for majoriteten av norsk IT-bransje, heter det i henvendelsen som digi.no har fått tak i.

Her kan du lese brevet der Microsoft inviterer seg selv (pdf, 3 sider)

I tillegg skriver Microsoft at de sitter på «ny informasjon rundt lovmessige aspekter» ved standardarbeidet.

- Microsoft ønsker ikke å gå ut med informasjon om hva dette gjelder nå. Det vil være dumt før møtet er avholdt, sier samfunnskontakt i Microsoft Norge, Kjetil Thorsvik Brun til digi.no.

Når det gjelder synet deres på hvordan standardiseringsarbeidet angivelig påvirker norsk IT-bransje i negativ retning, henviser han til høringsuttalelser som selskapet tidligere har gitt.

Holdepunktene er kjent for de som fulgte debatten rundt IT-standarder for et par år siden, og som digi.no fulgte tett.

Kortversjonen er at Microsoft finner det uforståelig at deres OOXML-format ikke er tatt inn som en anbefalt standard i statens referansekatalog, slik det konkurrerende ODF-formatet er.

Etter det digi.no kjenner til skal IT-ministeren være positiv til å møte Skryseth, og det jobbes nå med å finne et tidspunkt for når møtet kan finne sted.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.