AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft betaler for prestisjekunde

Amerikansk universitet får penger for å bytte til Office 365.

6. juli 2011 - 08:58

Forrige uke lanserte Microsoft Office 365. Dermed innfører selskapet en ny forretningsmodell, der avanserte serverapplikasjoner som Exchange, Sharepoint og Lync kan leveres som abonnementstjenester, enten fra Microsoft selv eller fra en partner, og kombineres med klientapplikasjonene i Office-pakken eller med abonnementsutgaven av Office.

Nyhetstjenesten Betanews.com melder imidlertid onsdag at Microsoft har strukket seg langt for å kapre prestisjekunder til løsningen i det amerikanske markedet.

Dersom man trenger slike kunder så kan man jo alltids betale, og det er nettopp det selskapet har gjort.

University of Nebraska får en kvart million dollar, 1,33 millioner kroner, i godtgjørelser og incentiver for å migrere sin e-post og kalenderløsning til Office 365, og dermed legge det opp i nettskyen til Microsoft.

Universitetet har brukt Lotus Notes som plattform for slike tjenester siden 1997, og var i markedet for å fornye løsningene. IBM skal ifølge Betanews.com ha pitchet på en nettsky-basert Notes versjon, men kom ikke i nærheten av de betingelsene Microsoft skal ha tilbudt. Heller ikke Google kunne matche tilbudet.

Betalingen fra Microsoft skal subsidiere kostanden ved migrasjonen samt støtte og kjøp av Microsoft-programvare for hele universitetet, som nå har startet migrasjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.