Microsoft Bing har fått reiseproblemer

Anklages for å være en ren kopi av konkurrerende tjeneste.

Det er liten tvil om at Bing Travel har mye felles med Kayak.
Det er liten tvil om at Bing Travel har mye felles med Kayak.

Anklages for å være en ren kopi av konkurrerende tjeneste.

Microsofts nye søketjeneste, eller «decision engine», som selskapet liker å kalle Bing, inkluderer en undertjeneste som kalles Bing Travel. Den skal hjelpe brukerne med å finne billige flybilletter, hotellrom og annet.

Men Microsoft er på ingen måte først med å tilby en slik tjeneste, og nå mener Kayak, som tilbyr en tilsvarende tjeneste i flere land, også Norge, at Bing Travel er så lik tjenesten til Kayak at det kan forvirre brukerne. Dette skriver Wired.

Faktisk er det ikke Kayak selv som først tok til orde for at Bing Travel ligner på Kayak. Flere anmeldere i og utenom pressen skal ha ment det samme.

- Dette føles så likt Kayak at uten å spørre, antok jeg at Microsoft har lisensiert teknologi fra Kayak, skriver David Radin i Pittsburgh Post-Gazette den 7. juni i år.

- Bing Travel tilsvarer Kayak på mange flere måter enn bare layouten og den visuelle designen. Navigasjonen, den automatiske lasting av resultater fra ulike flyselskaper (ved bruk av Ajax), til og med selve resultatene er nesten identiske, skriver Douglas Sims den 4. juni.

Til Wired forteller Robert Birge, markedssjef i Kayak, at selskapet har tatt kontakt med Microsoft vedrørende likhetene mellom Bing og Kayak.

- Ut fra utseendet og funksjonaliteten til reiseproduktet deres, ser det ut til at de er enige med vår tilnærming til markedet, sier Birge.

Microsoft avviser anklagene.

- Vi diskuterer saken med Kayak. Bing Travel er basert på uavhengig utvikling gjort av Microsoft og Farecast.com, som Microsoft kjøpte i 2008. Alle påstander om noe annet er uten hold, skriver Whitney Burk i Microsoft i en melding til Wired.

Det er uklart hva Kayak eventuelt vil gjøre med saken. Det er generelt vanskelig å bevise at kopiering har funnet sted. Samtidig er Kayak en såpass kjent tjeneste at det vil være rart om ikke Microsoft kjente til den.

Til toppen