PRIVACY SHIELD

Microsoft blant de første til å søke om Privacy Shield-godkjenning

Ordningen ble operativ denne uken.

Microsoft er blant de første til å søke om å få ta i bruk Privacy Shield-ordningen.
Microsoft er blant de første til å søke om å få ta i bruk Privacy Shield-ordningen. Bilde: Colourbox/Sergey Nivens, montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. aug. 2016 - 15:44

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har søkt det amerikanske handelsdepartementet om å godkjenne selskapets Privacy Shield-sertifisering. Dette skjedde allerede samme dag som ordningen ble erklært operativ. 

EU-U.S. Privacy Shield, som den formelt heter, gir selskaper et juridisk grunnlag for å kunne overføre europeiske persondata til servere i USA. 

John Frank, Microsofts sjef for myndighetskontakt i EU, skriver i en kunngjøring at Privacy Shield er viktig for personvernet til innbyggerne i Europa, og for selskaper i alle bransjer som avhenger av internasjonal flyt av data for å kunne drive virksomheten og betjene sine kunder. 

– Den setter en ny, høy standard for beskyttelsen av persondataene til europeere, skriver Frank. 

Positive

Microsoft er nok mer positive til Privacy Shield enn det en del andre parter er. Den samlede gruppen av datatilsyn i EU-landene, Article 29 Working Party (WP29), er fortsatt bekymret over enkelte deler av ordningen, men har fredet ordningen for et år for å studere hvordan den fungerer i praksis. 

For Microsoft og de fleste andre selskaper som sender europeiske persondata over Atlanterhavet, utgjør Privacy Shield en løsning på alvorlig problem, siden det juridiske grunnlaget for slik overføring for mange selskaper i beste fall har vært tynt etter at Safe Harbour-avtalen ble erklært ugyldig i fjor høst.

Microsoft regner med at de amerikanske myndighetene vil godkjenne sertifiseringen i løpet av få dager. 

EU-kommisjonen har på sin side kommet med en veileder til europeiske innbyggere om hvilke rettigheter man som borger har i forbindelse med Privacy Shield.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.