BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft bommet på datoen

Har likevel ikke bestemt salgslutt for pc-er med Windows 7.

Microsoft har likevel ikke satt noen endelig dato for når pc-leverandørene må slutte å selge pc-er med Windows 7 installert. Ikke minst i bedriftsmarkedet er det trolig  stor etterspørsel etter pc-er med denne utgaven av operativsystemet, som er mer enn fire år gammelt.
Microsoft har likevel ikke satt noen endelig dato for når pc-leverandørene må slutte å selge pc-er med Windows 7 installert. Ikke minst i bedriftsmarkedet er det trolig stor etterspørsel etter pc-er med denne utgaven av operativsystemet, som er mer enn fire år gammelt. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. des. 2013 - 09:54

Som digi.no skrev mandag, publiserte Microsoft nylig en oversikt over hvilke datoer selskapet vil slutte å levere Windows 7 til henholdsvis forhandlere og pc-produsenter.

Forhandlerdato, den 30. oktober 2013, har for lengst passert og gjelder fortsatt. Men datoen for salgsstopp for pc-er med Windows 7 installert – 30. oktober 2014 – stemmer ikke. Dette til tross for at den fortsatt er oppgitt på Microsofts norske oversikt for slike datoer. Denne siden ble sist oppdatert i oktober.

I den amerikanske oversikten har datoen blitt endret. Det vil si, nå står det «To be determined».

– Vi har ennå ikke avgjort sluttdatoen for salg av pc-er med Windows 7 forhåndsinstallert. Dato 30. oktober 2014 som var gjengitt på Windows Lifecycle-sidene globalt i forrige uke, ble lagt inn ved en feil. Vi har senere oppdatert siden med korrekt informasjon, men det kan ta lenger tid for noen ikke-engelskspråklige å gjenspeile at siste salgsdato ennå ikke er bestemt. Vi beklager den forvirringen som måtte ha oppstått hos våre kunder på grunn av dette. Vi vil komme med flere detaljer om livssyklusen til Windows 7 så snart den blir tilgjengelig, opplyser en talsperson for Microsoft til ZDNet.

Siste dato med utvidet support for Windows 7 med Service Pack 1 er forøvrig 14. januar 2020.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.