Microsoft bøyer av for Google

Første Service Pack til Vista kommer før jul, og da skal det åpnes for å bruke en annen lokal søkemotor.

Microsoft bøyer av for Google

Google har klaget Microsoft inn for USAs justisdepartement, fordi de mener at Microsoft låser kundene til Vistas innebygde søkefunksjonalitet. De hevder det bryter med betingelsene i monopolforliket mellom Microsoft og departementet.

    Les også:

Windows Vista har et innebyg søk som ikke kan slås av. Dermed vil det bli en markant dårligere ytelse for kunder som må bruker både Vistas søkefunksjonalitet og en tredjeparts løsning, fordi det da vil være to indekseringsjobber som pågår samtidig. Det vil kunne gi drastisk utslag på ytelsen til maskinen når den indekseres, og det vil i praksis resultere i at brukerne foretrekker å ikke bruke en tredjeparts lokal søkemotor.

Tirsdag denne uken skal Microsoff ha gått med på å endre funksjonaliteten. De vil gjøre det i forbindelse med Service Pack 1 til Windows Vista. Den skal ifølge Microsoft komme før jul engang.

Etter at den er installert, vil brukerne få muligheten til å velge hvilken lokale søkemotor som skal være standard. Det blir på samme måte som man i dag velger hvilken nettleser som skal være standardvalget.

Google og det amerikanske justisdepartementet skal være fornøyd med Microsofts håndtering av klagen, men tar forbehold om at Microsoft faktisk implementerer det slik de har lovet.

Les mer om: