BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft bruker ikke sine egne produkter

Bak Microsofts mange Internett-tjenester ruller Unix og nettserveren Apache, ikke Microsofts egne produkter.

Einar Ryvarden
16. juli 1999 - 12:00

Microsofts Internett-tjenester drives med Unix og serverprogrampakken Apache, ikke Windows NT og Internet Information Server, avslører det tyske IT-bladet C't. Microsoft innrømmer at hjemmesidene til alle Microsoft Network-tjenestene drives med gratis-produktet Apache, men forteller at datasystemene bak bruker NT, skriver bladet Wired.

Windows NT har blitt meget populært blant annet for sin brukervennlighet, men klarer ikke å måle seg med Unix i antall brukere og andre ytelsesstester. De fleste Internett-servere bruker derfor Unix. Apache er overlegent den mest populær internett-serverprogrampakken.

C't forteller at de oppdaget Apache-bruken da de tastet inn en feil adresse, http://homepages.msn.com/nix/ og fikk opp standardfeilmeldingen til Apache. Microsoft forteller at det ikke er de selv som driver sine internett-tjenester, det er byrået Talk City som har stått for valget av operativsystem og internett-serverprogramvare.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.