BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft bytter sine beste navn

Office og Windows vil i de neste versjonene bytte navn. Ut ryker nummeret som viser året produktet ble lansert. I stedet kommer "XP".

5. feb. 2001 - 09:47

Senere i dag avduker Microsofts-toppsjefene Steve Ballmer og Bill Gates en ny navnestrategi for sine to hovedprodukter, Windows og Office. De kommende oppgraderingene skal hete Windows XP og Office XP.

Windows XP er en ny versjon av Windows 2000 rettet mot forbrukermarkedet som tidligere er

kjent som Whistler.

En rekke amerikanske publikasjoner skriver om ryktene, men avisen Wall Street Journal har fått bekreftet navneskiftet og har fått kopier av de nye logoene for Office og Windows (over)

Microsoft begynte som andre programvareselskaper med vanlige versjonsnummer, men fant etterhvert ut at brukeren ikke husket disse numrene. Og husker du ikke om du har versjon 7 eller 8, planlegger du ikke å kjøpe den nye versjon 8.

Office og Windows XP
digitoday.no har skrevet mye om de kommende oppgraderingene. Her kan du lese hva du har i vente:
Nye bilder av Microsoft Whistler
Neste Windows umulig å kopiere
Windows Whistler endelig på banen
Smartknapper forenkler Office-rotters liv
Høflige og forståelige feilmeldinger i Office 10
Microsoft Office 10 i første prøveversjon
Intelligent oppgavestyring inn fra høyre

Microsoft gikk derfor over til årstall, men nå har selskapet ombestemt seg. XP skal stå for "experience." - opplevelse. Det nye navnet skal reflektere at folk skal tenke på den totalte opplevelse, ikke de enkelte programmene når de jobber, skriver Wall Street Journal.

Men mange analytikere påpeker at navnendring er en kjent taktikk når salget faller og nye versjoner av produktene dine ikke gir så store endringer lengre, noe Microsoft sliter med. Det fallende salget skyldes også svakere økonomisk vekst i USA.

Office Xp (Office 10) skal lanseres i slutten av andre kvartal, mens Windows XP (Whistler) kommer i salg i løpet av høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.