Microsoft bytter til Wordpress

Dumper egen bloggplattform og flytter 30 millioner brukere.

Microsoft bytter til Wordpress

Dumper egen bloggplattform og flytter 30 millioner brukere.

I et overraskende grep vraker Microsoft sin egen bloggplattform, og flytter alle brukerne over på Wordpress.com.

Microsoft kunngjorde mandag at «Windows Live Spaces» legges ned. Allerede nå vil alle som oppretter en blogg under Windows Live-tjenesten bli rutet videre til Wordpress.

Windows Live Spaces har ifølge Microsoft 30 millioner aktive brukere. Disse får anledning til å overføre bloggen sin til den nye plattformen.

Wordpress er allerede verdens mest brukte publiseringsverktøy/bloggverktøy. Microsoft skriver selv at denne publiseringsløsningen benyttes av hele 8,5 prosent av weben, og på over 26 millioner nettsteder.

Nå kan de altså plusse på enda noen millioner brukere.

Løsningen finnes både som fri programvare som kan lastes ned og installeres på en webserver, samt som en ferdig, gratis tjeneste gjennom wordpress.com. Sistnevnte har over 250 millioner besøkende i måneden, oppgir Microsoft i sin kunngjøring.

Microsoft er klare på at grunnen til outsourcingen er at de ikke ønsker å investere i en konkurrerende bloggtjeneste.

Bloggbrukerne deres får et halvt år på å flytte over til wordpress.com. Det tilbys et eget konverteringsverktøy som tar seg av prosessen.

All trafikk til Spaces-adresser rutes videre til de nye Wordpress-adressene, slik at bloggere ikke vil miste noe trafikk, opplyses det. Rent teknisk gjøres dette med 301 redirects, slik at søkemotorer fanger opp endringen.

    Les også:

Til toppen