Microsoft deler ut gratis søkeserver

Microsoft utfordrer søkeaktørene med et nytt gratisprodukt.

Microsoft deler ut gratis søkeserver

Microsoft utfordrer søkeaktørene med et nytt gratisprodukt.

Microsoft har tatt søkefunksjonaliteten i selskapets SharePoint Server 2007 og gjort den tilgjengelige i et kommende produkt som selskapet skal tilby gratis til bedrifter som har Windows Server 2003 eller nyere. Det nye produktet, Search Server 2008 Express, er nå tilgjengelig i en foreløpig testversjon på denne siden.

- Vi mener det er et sett med sentrale søkefunksjoner alle bedrifter bør ha, sier Kirk Koenigsbauer, daglig leder for Microsofts SharePoint Business Group, i en pressemelding.

Microsoft lover at den nye serveren vil være enkel å konfigurere og administrere, og at den bør kunne settes opp i løpet av en halvtime. Serveren skal ikke ha noen begrensninger når det gjelder antallet dokumenter den kan indeksere.

Søkegrensesnittet skal være velkjent for dem som har benyttet Microsoft webbaserte søketjenester.

I begynnelsen av 2008 skal Microsoft tilby gratis bindepunkter til EMCs Documentum og IBMs FileNet til hele selskapets portefølje med søkeprodukter.

Dessuten har Microsoft lagt til nye, fødererte søkemuligheter basert på OpenSearch-standarden, som støttes av blant annet Internet Explorer og Firefox, samt en rekke programmeringsbiblioteker.

Microsoft jobber for at en rekke partnere skal lage bindepunkter basert på standarden til sine respektive systemer for innholdsstyring, i tillegg til at Microsofts egne produktgrupper skal tilby dette. Foreløpig er det klart at slike bindepunkter skal tilbys av Open Text, Business Objects, Cognos og EMC.

Sammenlignet med Search Server 2008, skal Express-utgaven mangle avanserte muligheter for utrulling og skalering.

Microsoft har ikke oppgitt når den endelige utgaven av Search Server 2008 Express vil bli tilgjengelig.

Til toppen