Microsoft deles i fire

I uvær rigger man om. Som ventet skal Microsoft offentliggjøre en reorganisering der selskapet deles i fire nye divisjoner som fokuserer mer på kunder og mindre på produkter.

I uvær rigger man om. Som ventet skal Microsoft offentliggjøre en reorganisering der selskapet deles i fire nye divisjoner som fokuserer mer på kunder og mindre på produkter.

Det blåser hard motvind for Microsoft om dagen. I et forsøk på å øke farten har ledelsen med Bill Gates i spissen omorganisert selskapet. Det nye organisasjonskartet og navnet på de nye lederene har for lengst lekket ut gjennom amerikanske medier.

Det har lenge vært kjent at Microsoft planla en omstokking. (Se tidligere sak i høyre marg) Kommentatorer og analytikere mener at omstablingen kan gi Microsoft et sterkere kundefokus - selskapet har vært for fokusert på produkter og funksjoner.

I dag er Microsoft delt i tre grupper med hver sine produkter - operativsystem, applikasjoner og andre aktiviteter som inkluder blant annet internett-aktiviteten til selskapet. Dette skaper problemer fordi hver gruppe skal prioritere mellom privatkunder som ønsker enkle programmer og tunge bedriftskunder som ønsker stabilitet og avanserte utviklingsverktøy.

Den nye planen skaper fire nye divisjoner, en for hver av Microsoft viktigste kunder. Konsument-gruppen skal ha ansvaret for blant annet Windows 98 og Office og bedriftskunde-gruppen skal eie blant annet Windows 2000 og Backoffice. I tillegg kommer det en utviklergruppe og en gruppe som skal lage produkter og tjenester for telependlere og hjemmearbeidene.

Microsoft har som ventet ikke ansatt noen nye, men rekrutterer fra sitt lederkorps for å fylle sjefsstolene. Reorganiseringen er den største Microsoft har gjennomført siden oppstarten. Selv sier Microsoft at omleggingen ikke har noe med at selskapet er saksøkt av det amerikanske Justisdepartementet og 19 delstater.

Til toppen