Microsoft demonstrerer 3D-grensesnitt

På sitt nettsted viser Microsoft morgendagens tredimensjonale brukergrensesnitt, der du kan samle alle dine gjøremål i virtuelle rom.

På sitt nettsted viser Microsoft morgendagens tredimensjonale brukergrensesnitt, der du kan samle alle dine gjøremål i virtuelle rom.

Den grunnleggende ideen bak Microsoft TaskGallery er at den todimensjonale "arbeidsbord metaforen" erstattes av den tredimensjonale "oppgavegangen" med mange virtuelle rom.

Microsoft forklarer det slik: De tradisjonelle vinduene fra det gamle arbeidsbordet samles nå i oppgaver. Et "rom" samler mange oppgaver, og TaskGallery - oppgavegangen - består av et hensiktsmessig antall rom.

En annen forklaring fra det samme nettstedet: "Skjermen blir til et rom der brukeren kan arbeide, en lang gang med malerier på veggene som representerer forskjellige oppgaver."

Grensesnittet demonstreres med en video og med animerte bilder. Du ser hvordan du zoomer deg inn på en oppgave, sender vinduer på skrå mot bakgrunnen og så videre. Du tar et skritt bakover for å sammenlikne dokumentet du arbeider på og som hittil har fylt hele skjermen, med et annet dokument som hører til oppgaven. Du ser mot sideveggen der du kanskje har samlet kontaktliste, e-post og kalender i en felles oppgave eller vindu. Og så videre.

Det virker interessant. Jeg bare håper Microsoft følger opp et med tastestyrte snarveier, slik de har gjort det hittil. Også ønskede oppgaver bør bare være et tastetrykk unna.

Til toppen